Other Organizers

Elvira Stefanović
Elvira Stefanović
Ivana Muskinja
Ivana Muskinja
Phone
0652003349
Email
[email protected]
Website
http://Familylab.rs
QR Code

Date

29-03-2021
Expired!

Time

19:00

Cena

Free

Godinu dana posle: Obrazovanje na daljinu – izazovi ucenika, nastavnika i roditelja

Pre godinu dana životi su nam se promenili preko noći. Prelazak na on lajn nastavu značilo je promenu sistema i načina rada za koju nismo bili spremni, obučeni…ni deca, ni roditelji a ni profesionalci. Tada smo, mi u Familylabu, osetili snažnu potrebu da damo doprinos razumevanju izazova različitih uloga (učenik, nastavnik, roditelj) koje je on lajn nastava donela.

Smatramo da je razumevanje različitih pozicija i perspektiva ljudi sa kojima smo u odnosu, jedna od ključnih vrednosti kako za građenje odnosa, tako i za jačanje ličnih snaga koje su nam od neprocenjive važnosti u novim, neočekivanim okolnostima.

Verovali smo da će se situacija brzo rešiti, da ćemo se vratiti našim „starim“ životima, načinu rada…ali na žalost to se nije deslio. I u novu školsku godinu krenuli smo po kombinovanom modelu, koji je sa sobom doneo opet nove izazove i zahteve za prilagođanjem. Želja nam je da se sada, sa jednogodišnjim iskustvom u on lajn nastavi, ponovo sretnemo i razmenimo mišljena na temu koja nam se i tada, a i sada čini jako važna.

Kako da na ovom neizvesnom, promenljivom putu učenja i rada, budemo podrška sebi i jedni drugima. Kako da osnovu obrazovnog procesa, odnos učenik-nastavnik-roditelj, ova situacija ne oslabi, rasturi već naprotiv ojača. Mi snagu i smisao tražimo u odnosu, i zato Vas pozivamo u odnos jednako važnih, jer tek uvaženi, prihvaćeni možemo graditi neki bolji (onlajn) svet.

Pridružite nam se u ponedeljak 29.03. u 19h

Webinar će se održati putem zoom aplikacije. Prijave su otvorene do 29.03. u 12h. Nakon zatvaranja prijava poslaćemo vam link za zoom grupu.