Svetlana Nesic Bajgo

Svetlana Nešić Bajgo

Odrastanjem u višenacionalnoj porodici učila sam da je različitost bogatstvo i da je način na koji se odnosimo prema dostojanstvu drugih bića ono što se računa pre svega. Intrigirana posmatranjem međuljudskih odnosa završiću studije psihologije, a izražena osetljivost na nepravdu motivisaće me da se aktivno zalažem za zaštitu ljudskih prava.

Istraživanje i preispitivanje ispunjavaju me više nego odgovori i ciljevi. Uživam u slikanju, pisanju, plesu, jogi, kuvanju i u duuuuuugim razgovorima koji povezuju. Volim estetiku Bertolučijevih filmova. Umiruje me zvuk hanga, boravak u šumi i posmatranje mog deteta dok spava. Lične granice važnije su mi od pravila. Integritet ličnosti cenim više nego titule i zvanja. Verujem da se zrelost i odgovornost društva ogledaju u načinu na koji se odnosimo prema deci.

Na blogu Mame na žici pišem o ličnom iskustvu roditeljstva, a na psihodramskim radionicama Budilište podržavam druge da osvešćuju i unapređuju svoje kompetencije u odnosima s decom. Roditeljstvo me motiviše da brinem o sebi, o odnosima s drugima, da cenim strpljenje i smirenost, da učim na greškama.

Potvrdu svojih iskustava i promišljanja o roditeljstvu našla sam u knjigama Jespera Jula, kao i pregršt tananih zapažanja, osvežavajućih uvida i motivaciju da budem deo priče u koju celim bićem verujem.