QR Code

Date

21-11-2018
Expired!

Time

18:00 - 20:00

Inspirativna radionica „Krivica u roditeljskoj ulozi“

[fusion_builder_container hundred_percent=“no“ hundred_percent_height=“no“ hundred_percent_height_scroll=“no“ hundred_percent_height_center_content=“yes“ equal_height_columns=“no“ menu_anchor=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“center center“ background_repeat=“no-repeat“ fade=“no“ background_parallax=“none“ enable_mobile=“no“ parallax_speed=“0.3″ video_mp4=““ video_webm=““ video_ogv=““ video_url=““ video_aspect_ratio=“16:9″ video_loop=“yes“ video_mute=“yes“ video_preview_image=““ border_size=““ border_color=““ border_style=“solid“ margin_top=““ margin_bottom=““ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=“1_1″ layout=“1_1″ spacing=““ center_content=“no“ link=““ target=“_self“ min_height=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“left top“ background_repeat=“no-repeat“ hover_type=“none“ border_size=“0″ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““ dimension_margin=““ animation_type=““ animation_direction=“left“ animation_speed=“0.3″ animation_offset=““ last=“no“][fusion_text columns=““ column_min_width=““ column_spacing=““ rule_style=“default“ rule_size=““ rule_color=““ class=““ id=““]

Na putu ka odgovornosti sreo sam krivicu! 🙂

Bilo da je doživljavamo u odnosu prema činu koji smo uradili ili prema posledici koji naš čin ima za dete ili čak ako je osećanje raspršeno u vidu globalnih stavova koje imamo prema sebi, osećaj krivice često govori o porukama koji smo usvojili u našem detinjstvu.

Preteran osećaj krivice, često nas fokusira samo na nas same i postaje prepreka za građenje odnosa i rešavanje problema, ali i za uživanje u lepim momentima sa našom decom i članovima porodice. Za razliku od konstruktivnog osećaja krivice koji je dobrodošao i koji nam ukazuje da svojim postupcima ranjavamo druge, često osećamo krivicu koja je poput kočnice i nekorisnog tereta na našim leđima.

Nije jednostavno promeniti način funkcionisanja, čak i ako smo uvereni u utemeljenost drugačijeg načina ponašanja. S jedne strane su naše dobro usidrene navike, a sa druge, nužnost da činimo «kako treba», strah od osuđivanja okoline ili od osude samog sebe.

Ako su vam bliske vrednosti organizacije Familylab, ali dok čitate knjige ili tekstove suočavate se sa intenzivnim osećanjem krivice i ne znate šta dalje, pozivamo vas na radionicu na kojoj ćemo se pored teorije i konkretnih strategija za prevazilaženje preteranog osećaja krivice, kroz dijalog i iskustvene aktivnosti baviti i samoposmatranjem. Ne da bismo pronašli šta to sve ne radimo «dobro», već da bismo sebe upoznali i osvestili pojedinosti na koje do tad nismo obraćali pažnju. To su one pojedinosti koje naša deca nepogrešivim njuhom čitaju «između redova» i na koje nam svojim ponašanjem ukazuju.

U ovom posmatranju, kao i svakom drugom, da biste nešto otkrili bitno je znati gde i kako da gledate. Osnovna ideja ove radionice je da vam ponudi inspiraciju i „dvogled“ koji vam može jasnije usmeriti vaš pogled kako biste se vratili na put odgovornosti u odnosu sa vašom decom. Kada smo kao roditeljisvesni svojih snaga i borbi, naša urođena mudrost raste. Osećaj krivice se umanjuje u korist odgovornosti i osećaja da imamo moć nad vlastitim životom!

Autori i voditelji radionice:
– Ivana Muškinja, nacionalni voditelj Familylab Srbija, specijalista psihosocijalnog pristupa u socijalnom radu i porodični psihoterapeut
– Dušanka Popov, psiholog, voditelj Familylabovih inspirativnih seminara

Cena radionice je 3.000, a za parove 4.000 RSD.
Učesnici koji se prijave i rezervišu mesto do 15.11.2018., ostvaruju popust i tada je cena za pojedince 2.500, a za parove 3.000 RSD.

Prijavu možete poslati na mejl: [email protected]

Prijava treba da sadrži: ime i prezime učesnika, uzrast deteta/dece, podatak da li dolazite kao pojedinac ili u paru i kontakt telefon.

Prilikom prijave poslaćemo Vam podatke o načinu rezervacije mesta!

Cena podrazumeva i osveženje u pauzi radionice.
Broj učesnika je ograničen na 15.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]