Bespomoćni pred traumom

Organizer

Familylab Srbija
Phone
+381 65 200 33 49
Email
[email protected]
Website
www.familylab.rs
PRIJAVA

Više informacija

Read More
QR Code

Date

25-05-2019
Expired!

Time

09:00 - 16:00

Trening „Bespomoćni pred traumom – veštine građenja odnosa i podrške razvoju dece sa iskustvom trauma“

[fusion_builder_container hundred_percent=“no“ hundred_percent_height=“no“ hundred_percent_height_scroll=“no“ hundred_percent_height_center_content=“yes“ equal_height_columns=“no“ menu_anchor=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“center center“ background_repeat=“no-repeat“ fade=“no“ background_parallax=“none“ enable_mobile=“no“ parallax_speed=“0.3″ video_mp4=““ video_webm=““ video_ogv=““ video_url=““ video_aspect_ratio=“16:9″ video_loop=“yes“ video_mute=“yes“ video_preview_image=““ border_size=““ border_color=““ border_style=“solid“ margin_top=““ margin_bottom=““ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=“1_1″ layout=“1_1″ spacing=““ center_content=“no“ link=““ target=“_self“ min_height=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““ background_color=““ background_image=““ background_position=“left top“ background_repeat=“no-repeat“ hover_type=“none“ border_size=“0″ border_color=““ border_style=“solid“ border_position=“all“ padding_top=““ padding_right=““ padding_bottom=““ padding_left=““ dimension_margin=““ animation_type=““ animation_direction=“left“ animation_speed=“0.3″ animation_offset=““ last=“no“][fusion_text columns=““ column_min_width=““ column_spacing=““ rule_style=“default“ rule_size=““ rule_color=““ class=““ id=““]

Ukoliko želite da specifičnim znanjima unapredite vašu praksu i povećate stepen zadovoljstva svojim poslom pozivamo Vas da nam se pridružite na treningu “Bespomoćni pred traumom – veštine građenja odnosa i podrške razvoju dece sa iskustvom trauma”

Bez obzira na sva naša profesionalna znanja i iskustva, rad sa decom koja imaju iskustvo traume je veliki izazov. Trauma ima svoje spoljno lice: neadekvatno i za druge nerazumno ponašanje. Izazovno, često agresivno ponašanje, uspostavljanje distance i odbijanje saradnje sa nama čini nas bespomoćnim, nekompetentnim i utiču na naš rad. Često ih vidimo kao teret i odahnemo kada ne dodju u školu, vrtić…

Nemogućnost uspostavljanja adekvatnog odnosa sa decom je često zahtevan, naporan i bolan za nas kao profesionalce ali pre svega, ljudska bića.
U radu sa decom koja imaju iskustvo traume, na žalost, ovaj proces je najčešće je dvosmeran: Usled nemogućnosti da uspostavimo zadovoljavajuci inerakciju mi tada kreiramo distancu u odnosu pre nego povezivanje, sigurnost i podršku. I krug se ponavlja.

Kome je trening namenjen?

Stručnjacima različitih profila koji su angažovani u radu sa decom u vrtićima, školama, produženim boravcima, školama stranih jezika, edukativnim centrima i sl.:

 • vaspitačima
 • učiteljima
 • predmetnim nastavnicima
 • pedagozima
 • psiholozima
 • defektolozima
 • studentima završnih godina humanističkih fakulteta

Sadržaj treninga:

 • Saznaćete šta je trauma i kako ona utiče na razvoj i ponašanje dece.
 • Otkrićemo koji su to izazovi profesionalaca u radu sa decom koja su doživela trauma i kako ih mozemo prevazici
 • Razumećete značaj razvijanja odnosa odrasli-dete, naročito za decu sa iskustvom traume
 • Jačaćemo kapacitet profesionalaca kroz strategije za nošenje sa sopstvenim neprijatnim emocijama i jačanje ličnih i profesionalnih granica
 • Saznaćete kako možemo negovati proaktivnost u sopstvenoj praksi i kreirati podržavajuću sredinu za dete ali i za nas odrasle.
 • Upoznaćete se sa konkretnim alatkama za uspostavljanje kontakta, građenje odnosa i podršku detetu koje su lako primenjive kako u individualnom radu sa decom tako i u grupi ili razredu.

Vreme i mesto održavanja:
25.5.2019. godine od 09-16h,

Familylab Srbija,

Novi Sad, Kisačka 47

Kotizacija iznosi 5000 RSD po učesniku i uključuje radni materijal, sertifikat Familylaba o završenom treningu i osveženje tokom pauze.

Ukoliko se iz jedne ustanove ili organizacije prijave dve osobe, treća ostvaruje pravo na besplatno učešće na treningu.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail: [email protected] ili telefonom 0652003349 (Ivana Muškinja).

Autorka i voditeljica treninga:
Lidija Marković, psiholog, porodični psihoterapeut, član Familylab Srbija sa dugogodišnjim iskustvom u direktnom radu sa decom i profesionalcima koji rade sa decom sa iskustvom traume.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]